Aanmelden
Ouders of verzorgers kunnen hun kind direct aanmelden voor speltherapie. Een doorverwijzing van de huisarts is hiervoor niet nodig.
U kunt zich aanmelden via het contactformulier op deze website, telefoon of e-mail.
Na de aanmelding neem ik contact met u op voor een kennismakingsgesprek. Ik leg u kort uit wat speltherapie inhoudt en u heeft de ruimte uw eerste vragen aan mij te stellen. Dit gesprek is (meestal) telefonisch. Het kennismakingsgesprek is vrijblijvend en kosteloos. Mocht u na dit kennismakingsgesprek willen starten met speltherapie, dan plannen we een intake. Dit gesprek vindt plaats in de spelkamer met de ouders of verzorgers, zonder uw kind. Tijdens het gesprek bespreken we de zorgen en reden van aanmelding en kan ik uitleggen hoe het traject er globaal uit zal zien. Samen bekijken we ook de doelen, frequentie, verwachtte duur en kosten van de hulp.
Behandeltraject
Als blijkt dat speltherapie geschikt is, komt uw kind voor spelobservaties in de spelkamer. U kind komt een aantal keer spelen in de spelkamer en ik zal uw kind vooral observeren. Op basis hiervan stel ik een behandelplan op. In dit plan staan de doelen en de aanpak beschreven, die we samen bespreken. Zodra we overeenstemming hebben, kan uw kind starten met de spelsessies. Elke sessie duurt 45 minuten.
We streven ernaar om een geschikt tijdstip te vinden voor de sessies, maar het is niet altijd mogelijk om deze buiten schooltijd in te plannen.
De behandeling wordt afgebouwd en afgerond zodra de behandeldoelen zijn bereikt of wanneer ouder/verzorger en kind weer zonder hulp verder kunnen.
Ouderbegeleiding
Uw betrokkenheid is essentieel voor het slagen van de behandeling. Daarom zijn oudergesprekken een vast onderdeel van het traject. Door samen te werken zorgen we ervoor dat de behandeling zo effectief mogelijk is.
Samenwerking met derden
Wanneer overleg met derden (zoals school of andere instanties) nodig is in het belang van het kind, gebeurt dit altijd alleen na toestemming van de ouder of verzorger.


